Roller


Aktörer


Brus Britta Andersdotter, ogift kulla med skinn på näsan.
Hanna Hedlund

Hanna slog igenom för den stora publiken i Melodifestivalen 2000 och har sedan dess deltagit flera gånger i tävlingen och även synts i teverutan i Körslaget, med sin kör från Hälsingland, och som programledare för Singing Bee och Spårlöst. Hon har också medverkat i ett stort antal musikaler, bland annat The last five years på Göteborgsoperan och Rock of ages på Chinateatern i Stockholm.


Lustigs Per, en vandringsman på väg från ingenstans till ingenstans
Jakob Stadell

Jakob har synts på många av Sveriges musikal- och teaterscener där han gjort stora roller i tex. Evita, Rock Of Ages och RENT. Han har även gjort en mängd TV-framträdande som solist i tex. Doobidoo, Allsång på Skansen och Så ska det låta, dubbat ett hundratal filmer samt bland annat medverkat i Svenska Melodifestivalen 2002 med låten ”Ge Mig Mitt Hjärta Tillbaka”.


Skinnarmäster
Stefan Nykvist

Rikskändis från Dansbandskampen och körslaget. Tidigare sångare och dragspelare i Älvdalens stoltheter Larz Kristerz.

Bolla från Bällbyn
Monica Olén

Skinnarspelets första Malungsbördiga Lisbet. Arbetar i möbelbranschen.


Näver Jon, gift med Bolla 
Göran Johansson

Veteran inom scenteater och i rollen som Näver Jon. De senaste åren har han även regisserat Skinnarspelet

Lisbet från Lingärde, en liten flicka som äger ett knyte
Tindra Hedlund

Tindra kommer från Malung och deltar sedan 2017. Hon älskar att dansa, sjunga, pyssla och spela teater. Möblera om sitt rum eller komponera en musically gör hon titt som tätt. Glad och busig med skinn på näsan. 
Sotardräng
Joel Eriksson

Joel är från Malung och  debuterade 2017. Han tycker om att åka cross och fyrhjuling men också att spela teater och att resa, då helst till Thailand. När han blir stor vill han sälja skor. 
Lissmo Olle, rik bondson från Leksand.
Andreas Martinsson

Andreas är från Malung och ny Lissmo Olle för säsongen 2019. Trots sin unga ålder är han ingen nybörjare på scenen. Som 11-åring var han med och startade upp Lännviksrevyn som idag blivit en stor succé och drar fulla hus. Förebilder är hela ensemblen i Falkenbergsrevyn . Hans intressen, förutom revyn, är att umgås med kompisar, åka skidor på vintern och longboard på sommaren. 


Storgårds Gustav, rik bonde från Mora.
Täpp Lars Arnesson

Verksam inom kultur, turism och design och är den som sytt Den underbara pälsen och flera av skådespelarnas dräkter.

Blomster Eskil, rik bondson från Rättvik.
Tur Åke Lindkvist

Det är Tur Åke man har sett på Grönlandsscenen under Dansbandsveckan under många år. Där han varje dag under veckan, på ett vant och proffsigt sätt, lett publiken genom ett fullspäckat program.

Skinnarlaget


Åke Edvinsson

Utbildad dramapedagog. Arbetar som musiklärare.
Andreas Hedlund

Utbildad teaterpedagog som ägnar sig åt sång och musik i bandet Partypolarna.Rune Sandbäck

Sjunger i pop och rockband. Arbetar som IT-utvecklare.Per-Eje Malmén

Spelar saxofon i storband. Arbetar som produktionstekniker.


 

Musiker


Hans Backenroth
Bas & kapellmästare

Backenroth är en av Skandinaviens allra främsta basister och man kan lätt förstå varför. Han har allt som behövs: öppna öron, bergfast swing och en enastående teknik. En basist som har världen som arbetsfält, medverkar på över 150 CDs och spelat med ”alla” som Arne Domnérus, Toots Thielemans, Malena Ernman, Svend Asmussen mfl. Hans är också i år ny kapellmästare i Skinnarspelet.


Mats Sundström
Saxofon, klarinett, flöjt

Träblåsare/Keybordist som haft lyckan att få vara på sommarkurs med Kjell Öhman i 15 år på Allsång på Skansen. Har jobbat på privatteater, med storband, och turnerat med ett stort antal artister.

 
Jan Ottesen 
Gitarr

Jan Ottesen, bördig Ludvika, kallar sig själv jazzmusiker, mn känner sig hemma i olika genrer. Har jobbat med många av Sveriges mest kända musiker och artister. Studerat Gitarr i Göteborg och Los Angeles, arbetar som frilance-musiker sedan 1981, och även som gitarrpedagog. Är en hejare på att fiska Gös. 7 kg den tyngsta! Har dragit många abborrar med Charlie Norman.


Lennart Simonsson
Piano

Lennart Simonsson har efter utbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm varit verksam som pianist, kapellmästare, arrangör och kompositör och samarbetat med artister som Lill Lindfors, Mikael Samuelson, Svante Henryson och Dan Laurin. Han är för närvarande pianist i improvisationsgruppen Trio X of Sweden och gästlärare vid Musikhögskolan i Piteå.  


Jocke Ekberg
Trummor

En trummis som genom åren rört sig i de flesta sammanhang som en musiker kan göra. Allt från TV, radio, skivor, krogshow, studio, teater m m. Han har spelat i stort sett all sorts musik, bland annat jazz, storband, latin, samba, rock, soul, pop och klassiskt.
Medverkar gör även

Malungs folkdanslag, Malungs spelmanslag och elever från Malung-Sälens kulturskola


Regissör

Göran JohanssonWebbdesign av Mediaverket
Foton av Bild & Budskap, Timea Hedlund